Zavod za produženo liječenje

Zavod je smješten u zgradama „trojke“, „sedmice“, „hotela“ i prizemlju zapadnog djela glavne zgrade, a sastoji se od dva odjela:

  • Odjel za produženo liječenje
  • Odjel za liječenje kroničnih bolesnika u fazi akutizacije bolesti

Zavod za produženo liječenje

Odjel za produženo liječenje nalazi se u sadašnjim zgradama „sedmice“ i „hotela“ i u baraci „trojke“. U odjelu se liječe bolesnici kojima je potrebno produženo bolničko liječenje. U baraci koja nosi naziv „trojka“ (35 kreveta) i zgradi „sedmice“ ( 22 kreveta) smještene su žene, a u „hotelu“ (19 kreveta) muški pacijenti. Radi se kroničnim bolesnicima čija hospitalizacija traje nešto duže. Tu su i pacijenti koji su zatečeni u bolnici u trenutku ustrojavanja ovoga Zavoda. Nakon otpusta pojedinog pacijenta odjel se popunjava s pacijentima s drugih bolničkih odjela za koje se procijeni da im je potreban nastavak liječenja.

Odjel za liječenje kroničnih bolesnika u fazi akutizacije bolesti nalazi se u prizemlju zapadnog krila glavne zgrade Bolnice i ima 24 kreveta. U ovom odjelu se liječe, za sada, muški bolesnici koji dolaze iz cijele Hrvatske, osim onih iz Zagreba i Zagrebačke županije. Radi se o bolesnicima kojima je potrebno duže liječenje.