Povodom 136. obljetnice Bolnice, predstavljanjem knjiga objavljenih u nakladi Bolnice te dodjelom zahvalnica prim. dr. Bartulu Matijaci, profesorici dr. sc. Veri Folnegović Šmalc i prim. dr. sc. Miroslavu Goreti, obilježen je Dan Bolnice.

Klinika za psihijatriju Vrapče i ove je godine, i to u ponedjeljak 16. studenog 2015., radno i svečano obilježila Dan Bolnice, odnosno 136. obljetnicu svoga postojanja i rada.

U sklopu obilježavanja visoke godišnjice Bolnice predstavljene su četiri knjige koje su napisali ili uredili stručnjaci bolnice „Vrapče“, a koje su objavljene (i) u nakladi Bolnice.

To su knjige
Miroslava Gorete i Miroslava Bojića Psihijatrijska vještačenja – Knjiga treća: Novi doprinosi, kontroverze, perspektive,
Vlade Jukića: Izgradnja, dogradnje i adaptacije zgrada i drugih infrastrukturnih objekata bolnice „Vrapče“ od 1877. do 2014. godine (Iz povijesti Bolnice „Vrapče“),
Draženke Ostojić i suradnika Suvremeni pristup prvim psihotičnim poremećajima te,
hrvatsko izdanje Opće psihopatologije Karla Jaspersa
(peta knjiga objavljena u nakladi Bolnice – Hrvatska psihijatrijska publicistika Vlade Jukića – već je prije bila predstavljena javnosti)
O knjigama su govorili recenzenti Vlado Jukić, Bartul Matijaca i Vlatka Boričević Maršanić, te autori i urednici knjiga – Goreta, Jukić i Ostojić.

O Jaspersovoj Općoj psihopatologiji govorio je stručni urednik njezinog hrvatskog izdanja Vlado Jukić.

Ravnatelj Bolnice prof. Jukić je ujedno predstavio Bolnicu kao nakladnika. Naglasio je da su u nakladi bolnice «Vrapče» do sada izašle 53 knjige i nekoliko brošura.

Istom prilikom prim. dr. Bartulu Matijaci, profesorici dr. sc. Veri Folnegović Šmalc i prim. dr. sc. Miroslavu Goreti, predane su zahvalnice s plaketom dr. Ivo Žirovčić. Zahvalnice su im predane za njihov predan, nesebičan i uspješan dugogodišnji rad u bolnici „Vrapče“ u kojoj su, utkavši u nju praktički cijeli svoj radni vijek, ostavili neizbrisiv trag.

POPIS KNJIGA U IZDANJU BOLNICE VRAPČE

GALERIJA SLIKA

Skip to content