Zavod za psihijatrijska istraživanja

Zavod za psihijatrijska istraživanja

Zavod za psihijatrijska istraživanja funkcionalna je znanstvena jedinica Klinike za psihijatriju Vrapče u koju su uključeni znanstveni djelatnici iz cijele Bolnice. U njemu se osmišljavaju i provode znanstveni projekti i znanstvena istraživanja, sakuplja i arhivira dokumentacija o znanstvenim projektima i studijama ispitivanja lijekova te podaci o stručnoj i znanstvenoj publicistici. 

Osnovan je 1975. godine kao „Odjel za znanstvena istraživanja i razvoj Bolnice“. Dvije godine kasnije (1977.) nazvan je „Odjelom  za unapređenje stručnog rada i naučno istraživanje“, da bi 1979. godine bio upisan u registar znanstvenih organizacija kao „Zavod za forenzičnu i kliničku psihijatriju“. Godine 1987. mijenja ime u „Zavod za psihijatrijska istraživanja“

Broj znanstvenih suradnika i savjetnika i općenito znanstvenika (onih koji imaju svoj istraživački broj u Ministarstvu znanosti) ne sistematizira se „unaprijed“ – svi zaposlenici bolnice s tim zvanjima članovi su Zavoda. (Osnivač i prvi predstojnik Zavoda bio je prof. dr. Vlado Rogina (od 1975. do 1984.). Njega nasljeđuje  prof. dr. Rudolf Turčin (od 1984. do 1988.), a Turčina prof. dr. Vera Dürrigl (1988. do 1991.). Od 1991. do kraja 2011. predstojnik Zavoda je prim. dr. sc. Danilo Hodoba, a od l. siječnja 2012. prof. dr. sc. Neven Henigsberg).

Pročelnik Zavoda

  • prof. dr. sc. Neven Henigsberg, dr. med., specijalist psihijatrije

Liječnici

  • prof.prim.dr.sc. Slađana Štrkalj Ivezić, dr. med., specijalist psihijatrije

Bibliotekar

  • mr. sc. Snježana Spitzmüller, dipl. polit.

Tajnica Zavoda

  • Dijana Drvar, mag. admin. publ.

Radno vrijeme: 8-16h

Skip to content