Štefica Bagarić, nagrada „Darja Benussi“ Štefica Bagarić, dipl.med.techn. pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Klinike za psihijatriju Vrapče, dobitnica je prestižne nagrade „Darja Benussi“ za 2013. godinu.

Nagradu dobitnici uručila je dr.sc. Biserka Sedić na 20. Danima Psihijatrijskog društva medicinskih sestara i tehničara koji su se održavali od 28.– 31. svibnja 2014. u NP Brijuni.

Štefica Bagarić je svoj cjelokupni profesionalni interes posvetila dobrobiti psihijatrijskog pacijenta, u čemu je njezina aktivnost postala prepoznata i šire no što je to isključivi angažman u Klinici za psihijatriju Vrapče. Njezina predanost poslu, njegovanje etičnosti u pristupu pacijentu i njegovoj obitelji kao i njegovanje etičnosti u međusobnim profesionalnim odnosima, postala je zrcalni obrazac za sve druge djelatnike i suradnike. Uz svakodnevne poslove rukovođenja sestrinske djelatnosti u velikom bolničkom sustavu, iznimno je angažirana i u profiliranju sestrinske struke, u čemu je anticipirala važnost i presudnu ulogu edukacije.

Nagrada „Darja Benussi“, koja se svake godine na Danima Psihijatrijskog društva dodjeljuje za doprinos u razvoju sestrinske profesije u psihijatriji, uvedena je 2004. godine, u sjećanje na osobnost i zasluge prve predsjednice Psihijatrijske sekcije HUMS-a.

 Galerija slika

Skip to content