Poštovani,
nastavljamo s filmskim tribinama “Film i psihijatrija” u Klinici za psihijatriju Vrapče koje su zamišljene kao susret specijalizanata psihijatrije s prikazom njihova buduća zvanja u očima sedme sile, te istraživanja potankosti psihopatologije filmskih likova i njihovih odnosa. Tribine su otvorene i široj javnosti.

U utorak 8. studenog 2016. u 19,30 sati prikazat ćemo film “Moramo razgovarati o Kevinu”, a film će komentirati Hrvoje Pukšec, direktor Pula Film Festivala i dr. Irena Ladika, psihijatar – psihoanalitičar. Moderator tribine je prof. dr.sc. Vlado Jukić.

Veselimo se vašem dolasku!

dr. Antonia Puljić, dr.sc.
spec. psihijatar

KRATAK SADRŽAJ:
Od Kevinova rođenja, njegova majka Eva Khatchadourian (Tilda Swinton) muči se kako voljeti svojeg čudnog sina, unatoč sve zločestijim stvarima koje radi i govori dok odrasta. Kevin (Ezra Miller) se tek zagrijava i njegovo posljednje djelo bit će nešto što nitko, pa ni ona, nije očekivao. Napeta ekranizacija romana Lionela Shrivera pod redateljskom palicom Lynne Ramsay, osvojila je 27 nagrada na filmskim festivalima diljem svijeta. Glavna glumica, Tilda Swinton, za ulogu Eve, nominirana je 2011. za Zlatni globus.

Mjesto održavanja velika dvorana Edukacijskog centra Klinike za psihijatriju Vrapče
Vrijeme održavanja 8. studenog 2016. godine u 19,30 sati
Komentatori filma i uvodničari u raspravu Hrvoje Pukšec, direktor Pula Film Festivala
dr. Irena Ladika, psihijatar – psihoanalitičar
Moderator prof. dr. sc. Vlado Jukić, dr. med.
Skip to content