Poštovani,
izuzetna nam je čast najaviti Filmsku tribinu u utorak, 23. srpnja u 19.30 sati u sklopu koje će se prvi puta službeno prikazati hrvatski dokumentarni film «Pouke o čovječnosti»,  nastao po istoimenoj knjizi autora Veljka Đorđevića.
Film prikazuje pakračke branitelje, koji su zajedno s dijelom osoblja pakračke bolnice, u večeri 29. rujna 1991. godine evakuirali i na taj način spasili od sigurne smrti,  tristotinjak bolesnika iz pakračke bolnice s odjela psihijatrije, od čega su većinom bili bolesnici srpske nacionalnosti.  Ovaj čin smatra se jednom od najhumanijih akcija hrvatskih branitelja zbog čega su oni stekli status heroja čovječnosti.
Film je uvršten na ovogodišnji 66. Pulski filmski festival u natjecateljski program u kategoriji Kratke Pule. 
Gosti tribine bit će  Branko Ištvančić, redatelj i scenarist filma,  dr. Veljko Đorđević, psihijatar, autor knjige i protagonist filma i Josip Grozdanić, filmski kritičar. Tribinu će moderirati  ravnateljica Klinike Vrapče doc. dr.sc. Petrana Brečić.
U raspravi će sudjelovati i sudionici akcije evakuacije psihijatrijskih bolesnika iz psihijatrije u Pakracu u psihijatrijske bolnice Vrapče, Popovača i Jankomir.
Veselimo se vašem dolasku!

dr.sc. Antonia Puljić
organizator tribine

Mjesto održavanja velika dvorana Edukacijskog centra Klinike za psihijatriju Vrapče
Vrijeme održavanja 23. srpnja 2019. godine u 19,30 sati
Komentatori filma i uvodničari u raspravu Branko Ištvančić, redatelj i scenarist filma
prof. dr. sc. Veljko Đorđević, dr. med., psihijatar
Josip Grozdanić, filmski kritičar
Moderator doc.dr.sc. Petrana Brečić, prim. dr. med.
Skip to content