Na Glavnoj skupštini Europske federacije specijalizanata psihijatrije (EFPT), održanoj u virtualnom obliku 10. srpnja 2021., izabrani su članovi Izvršnog odbora, a za glavnog tajnika ponovno je izabran naš dr. Nikola Žaja.

Nova predsjednica EFPT-a je dr. Asilay Seker iz Velike Britanije, a za sljedećeg predsjednika izabran je dr. Michael Wallies iz Švicarske. Informatički tajnik je dr. Andrei Buciuta iz Rumunjske, tajnica za dječju i adolescentnu psihijatriju je dr. Vanessa Fonseca Pinto iz Švicarske, a blagajnik dr. Giovanni Grech iz Malte.

EFPT je krovna europska organizacija koja okuplja udruženja specijalizanata psihijatrije te dječje i adolescentne psihijatrije iz 40 europskih država. Osnovana je 1993. godine, a Sekcija mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske njen je dugogodišnji član. Rad EFPT-a usmjeren je na različite aspekte specijalizacije iz psihijatrije, kao što su profesionalni razvoj, međunarodne razmjene, znanstvena istraživanja, usavršavanje programa specijalizacije i zagovaranje prava osoba s duševnim smetnjama.

Više informacija o EFPT-u možete potražiti na sljedećoj poveznici: https://efpt.eu/

Skip to content