Na Glavnoj skupštini Europske federacije specijalizanata psihijatrije (EFPT), održanoj u virtualnom obliku 4. srpnja 2020., izabrani su članovi Izvršnog odbora, a za glavnog tajnika je, po drugi put, izabran naš dr. Nikola Žaja.

Nova predsjednica EFPT-a je dr. Charlotte Migchels iz Belgije, a za sljedeću predsjednicu izabrana je dr. Asilay Seker iz Turske. Tajnica za dječju i adolescentnu psihijatriju je dr. Filipa Martins Silva iz Portugala, informatički tajnik je dr. Andrei Buciuta iz Rumunjske, a blagajnik dr. Giovanni Grech iz Malte.

EFPT je krovna europska organizacija koja okuplja udruženja specijalizanata psihijatrije te dječje i adolescentne psihijatrije iz 40 europskih država. Osnovana je 1993. godine, a Sekcija mladih psihijatara i specijalizanata psihijatrije Hrvatske njen je dugogodišnji član. Rad EFPT-a usmjeren je na različite aspekte specijalizacije iz psihijatrije, kao što su profesionalni razvoj, međunarodne razmjene, znanstvena istraživanja, usavršavanje programa specijalizacije i zagovaranje prava osoba s duševnim smetnjama.

Više informacija o EFPT-u možete potražiti na sljedećoj poveznici… 

 

Skip to content