Naziv projekta:
Izgradnja Centra za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče
Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“
Šifra projekta: KK.08.1.2.01.0002.

Razdoblje provedbe projekta:
Od 1. siječnja 2015. do 1. siječnja 2018. godine.

Ukupna vrijednost projekta:
Vrijednost odobrenih sredstava iznosi 68.308.675,73 kn od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u iznosu od 58.062.374,37 kn., a 15% iz nacionalnih sredstava u iznosu od 10.246.301,36 kn.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:
Izgradnja i opremanje novog objekta Zavoda za forenzičku psihijatriju, rekonstrukcija postojećih prostora u kojima djeluje Zavod, poboljšanje kvalitete rada sa forenzičkim pacijentima i poboljšanje njihovog dostojanstva, omogućavanje učinkovitije rehabilitacije, organiziranje trajne edukacije i programa poduke za postavljanje rane dijagnoze, poboljšanje uvjeta rada na odjelu forenzičke psihijatrije.

Svrha projekta je povećanje dostupnosti kvalitetnog liječenja na Zavodu za forenzičku psihijatriju povećanjem prostornih kapaciteta, unaprjeđenje postojeće i razvijanje novih načina zaštite forenzičko psihijatrijskih pacijenata, smanjivanje trajanja hospitalizacije, povećanje efikasnosti rehabilitacije, te omogućavanje daljnjeg društvenog uključivanja forenzičko psihijatrijskih pacijenata.

Po završetku projekta Centar će imati kapacitet 70 kreveta i 15 stolica dnevne bolnice, a pacijentima će biti omogućeni različiti terapijski i rekreacijski sadržaji u zatvorenom, ali i otvorenom prostoru u zaštićenom krugu oko Centra.

Poveznice:

Europski strukturni i investicijski fondovi
Gotovo 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju Centra za forenzičku psihijatriju Vrapče

PREUZMI PREZENTACIJU

Galerija slika:

Završno događanje projekta izgradnje Centra za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče

4. LISTOPADA 2019

Završno događanje projekta „Izgradnja Centra za forenzičku psihijatriju“ održalo se u ponedjeljak 30. rujna 2019. godine u Edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Vrapče.

Ravnateljica doc. dr. sc. Petrana Brečić u svojoj prezentaciji iznijela je podatke o projektu i tijeku njegovog provođenja. Navela je da su zacrtani ciljevi projekta ispunjeni, novi objekt je opremljen što je znatno poboljšalo uvjete u kojima borave pacijenti, a također i uvjete rada na Zavodu, što će u konačnici rezultirati povećanjem dostupnosti kvalitetnog liječenja u Centru za forenzičku psihijatriju povećanjem prostornih kapaciteta, unaprjeđenjem postojeće i razvijanje novih načina zaštite forenzičko-psihijatrijskih pacijenata, smanjivanjem trajanja hospitalizacije i povećanjem efikasnosti rehabilitacije forenzičkih pacijenata.

Zahvalila se svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta i naglasila da bez financiranja od strane Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva zdravstva teško da bi Bolnica kada imala tako reprezentativni Zavod.

Pročelnica Zavoda za forenzičku psihijatriju doc. dr. sc. Nadica Buzina upoznala je prisutne s radom zavoda u novim prostorima.

Galerija slika:

Skip to content