Motovun film festival u suradnji s bolnicom „Vrapče“ organizira u četvrtak, 13. srpnja 2017. prikazivanje filma Let iznad kukavičjeg gnijezda. Film će biti prikazan u dvorištu bolnice „Vrapče“ u prostoru omeđenom s juga zapadnim dijelom glavne zgrade, sa zapada zgradom „devetke“, sa sjevera zgradom „petice“ i sa istoka zgradom „kuhinje“.

Motovun film festival je svoje posjetitelje o projekciji obavijestio sljedećim oglasom:

 

MOTOVUN FF SAKRIO JE SVOJ POSLJEDNJI FILMSKI KLASIK
“LET IZNAD KUKAVIČJEG GNIJEZDA” 

Fantastično glumačko ostvarenje Jacka Nicholsona u legendarnoj ulozi Randlea McMurphyja, osuđenika za silovanje koji je premješten u mentalnu bolnicu na odsluženje kazne, obilježilo je filmski evergreen Let iznad kukavičjeg gnijezda redatelja Miloša Formana.

Klub boraca, Društvo mrtvih pjesnika, Ta divna stvorenja i Noć na zemljifilmovi su koje ste ove godine tražili u Laubi, Preporodnoj dvorani, Zoološkom vrtu i Gredelju,  posljednja lokacija nešto je dalje od dosadašnjih, ali pruža filmsko iskustvo koje donosi novi pogled na stari peterostruki Formanov oskarovac iz 1976.

Dvorište Klinike za psihijatriju Vrapče pretvara se u posljednje skriveno kino. Bolnica je djelo poznatog arhitekta Kune Waidmanna, a sa svojih 138 godina je najstarija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj. Direktno pred bolnicu voze tri autobusne linije s Črnomerca: 121 Karažnik, 124 Gornji Stenjevec i 130 Borčec (silazak na 5. stanici).

Film počinje u 21 sat, a prije projekcije, od 19 sati, možete razgledati Muzej bolnice Vrapče, jedini muzej medicine u Hrvatskoj u kojemu je prikazan razvoj povijesti bolnice. Tu je također i Župićev muzej gdje možete vidjeti stalni postav likovnih radova bolesnika te aktualnu izložbu fotografija Siniše Almašija pod nazivom Život obojan svjetlom u Galeriji Slave Raškaj.

Skip to content