U bolnici „Vrapče“ izuzetnim je programom obilježena ovogodišnja Noć knjige (23. travnja 2014.). Na svim bolničkim odjelima pacijenti su se nakon večernje terapije sakupili u dnevnim boravcima gdje su sa službujućim medicinskim sestrama razgovarali o knjigama te čitali odlomke iz knjiga posuđenih iz bolničke biblioteke za pacijente.

Poseban program odvijao se u velikoj dvorani Edukacijskog centra Klinike za psihijatriju Vrapče gdje se okupilo oko 200 pacijenata i članova bolničkog osoblja. Odlomke iz novela hrvatskih književnika te napise iz časopisa „Koreja“ kojeg su 50-ih godina prošlog stoljeća uređivali pacijenti bolnice Vrapče, čitao je na svoj osebujan i duhovit način poznati hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Boris Miholjević. Ispričao je niz anegdota iz svakodnevnog života. Program je trajao sat vremena uz oduševljenje, smijeh i aktivno sudjelovanje svih prisutnih, a završio je Borisovom recitacijom Matoševe pjesme „Gospa Marija“.

Ovom kulturnom događaju (bolnica „Vrapče“ ima i dimenziju ustanove u kulturi – posjeduje muzej, galeriju, spomen biblioteku, arhiv, u njoj nastupaju pjevači i dramski umjetnici…) bio je nazočan i ravnatelj Bolnice prof. dr. sc. Vlado Jukić. Organizatorica programa bila je prof. Dubravka Stijačić.

Nakon programa organiziran je mali domjenak za prisutne u prostorijama male dvorane.

Skip to content