Poštovane i cijenjene kolegice i kolege,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje 142. godišnjice Klinike za psihijatriju Vrapče koja će se, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, obilježiti virtualnim putem, 15. studenog 2021. godine, s početkom u 10 sati.

S obzirom na iznimnu ulogu novih informacijsko-komunikacijskih (ili digitalnih) tehnologija u uspostavljanju i osiguranju nužnih procesa pružanja primjerene, cjelovite i sveobuhvatne zdravstvene skrbi za psihičko zdravlje, obilježavanje ovogodišnjeg Dana bolnice posvetili smo upravo temi telepsihijatrije.

U tome smislu, 142. godišnjicu Klinike obilježit ćemo kratkim simpozijem pod naslovom Mjesto i uloga telepsihijatrije danas, okruglim stolom na temu “Uloga i značaj novih tehnologija u skrbi za psihičko zdravlje – iskustva psihijatrijskih institucija” u kojemu će sudjelovati cijenjeni predstavnici najistaknutijih hrvatskih psihijatrijskih institucija te predstavljanjem sveučilišnog udžbenika “Hitna stanja u psihijatriji” autora Miroslava Hercega, Vlade Jukića, Zrnke Kovačić Petrović te Aleksandra Savića.

Nadamo se kako ćete nam se priključiti u obilježavanju ovogodišnjeg Dana bolnice te time dodatno doprinijeti prepoznavanju važnosti i nezaobilaznosti brige o psihičkom zdravlju kao i potrebe trajnog unapređenja sustava psihijatrijske skrbi.

Sukladno epidemiološkim okolnostima i trenutnim mogućnostima, praćenje obljetnice bit će omogućeno putem digitalnog sučelja (Zoom).

Sudjelovanje na obljetnici bit će bodovano od strane Hrvatske liječničke komore.

Veselimo se „virtualnom” druženju s vama!

S poštovanjem,
Ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče
izv. prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med.

Skip to content