Danas obilježavamo Dan medicinskih sestara i tehničara kojim se podsjećamo Florence Nightingale, utemeljiteljice suvremenog sestrinstva.

Protekla godina donijela nam je velika iskušenja, posebno u vidu pandemije COVID-19. Suočeni s velikom nepoznanicom, osjećajem ugroženosti, teškim tijekom i ishodima bolesti naše medicinske sestre i tehničari u ovim iznimnim vremenima ponovno su pokazali svoju stručnu i ljudsku veličinu. S ponosom se možemo prisjetiti upornosti, predanosti i marljivosti naših sestara koje su bez iznimke bile uz naše pacijente i u najtežim danima pandemije. Poznajući ih godinama, poneke i desetljećima, slobodno možemo kazati kako smo to od njih i očekivali. Naše medicinske sestre i tehničari su na poziv spremno pružile pomoć svojim kolegicama i kolegama u drugim bolnicama, a glas o njihovoj stručnosti i čestitosti može nam biti na ponos. Upravo takvo medicinsko osoblje temelj je i naše budućnosti, budućnosti koja će sasvim sigurno i u psihijatrijske bolnice donijeti više tehnologije, više online programa, ali uvijek temeljeno na stručnosti, profesionalnosti, ali ponajprije na ljudskosti i toplini odnosa.

Drage naše medicinske sestre i tehničari, zahvaljujemo vam na vašem radu i predanosti te se nadamo kako ćemo iduće godine Vaš dan proslaviti u «normalnim» okolnostima u našem Edukacijom centru!

Skip to content