Dana 12. svibnja 2017. u Klinici za psihijatriju Vrapče svečano je obilježen Međunarodni dan sestrinstva.

Ovogodišnji slogan događanja ”SESTRINSKI GLAS ZA ZDRAV ŽIVOT” ukazao je na važnost i utjecaj medicinskih sestara i tehničara u svim segmentima postizanja kvalitetnog života pojedinca i zajednice.

U tjednu od 08. – 12.05.2017. u organizaciji Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva održavao se niz javnozdravstvenih akcija za građane, stručna predavanja, organizirana su dobrovoljna darivanja krvi, a medicinske sestre i tehničari sudjelovali su u raznim televizijskim i radio emisijama govoreći o izazovima današnjice u području sestrinstva.

Prateći preporuke Hrvatske udruge medicinskih sestara koja je ove godine Međunarodni dan sestrinstva posvetila braniteljima pod nazivom „Glas medicinskih sestara i tehničara za zdravlje hrvatskih branitelja“, medicinske sestre Klinike za psihijatriju Vrapče i nastavnici Škole za medicinske sestre Vrapče, 8. svibnja 2017. posjetili su Hrvatsku udrugu branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Grada Zagreba.

Medicinske sestre naše Klinike prisustvovale su i svečanom obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva u organizaciji Hrvatskog nacionalnog saveza na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu pod nazivom „Sestrinski glas za zdrav život“, te na svečanoj akademiji koja je održana u Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u organizaciji HUMS-a.

Dana 12, svibnja 2017. medicinske sestre i tehničari Klinike za psihijatriju Vrapče u suradnji s učenicima i nastavnicima Škole za medicinske sestre Vrapče proveli su javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi i BMI za građanstvo. Akcija se održavala unutar glavnog ulaza u Kliniku, a obuhvatila je više od 150 osoba koje su se odazvale akciji.

Svečana proslava održana je u Edukacijskom centru Klinike, a skupu je prisustvovalo stotinjak medicinskih sestara i tehničara, liječnika, suradnika te nastavnici i učenici medicinske škole.
Prigodom obilježavanja Dana sestrinstva održana su predavanja „Sestrinski glas za zdrav život“ i „Ergonomski problemi medicinskih sestara“ koja su prezentirale predsjednica Podružnice Janja Rukavina bacc. med. techn., i Senka Repovečki, mag.med.techn. te „Novi horizonti za medicinske sestre / tehničare“ prezentirani od učenika Škole za medicinske sestre s iskustvima ERASMUS+ u Portugalu.

U subotu 13, svibnja medicinske sestre i tehničari bili su na jednodnevnom izletu u Veneciji, koji je organizirala Podružnica HUMS-a naše Klinike.

GALERIJA SLIKA

Skip to content