Danas je u Klinici za psihijatriju Vrapče prigodnim skupom obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja. Okupljenim djelatnicima Klinike te učenicima srednjih medicinskih škola uvodno se obratila ravnateljica Klinike izv. prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić te istaknula važnost obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja i uloge Klinike za psihijatriju Vrapče u promociji mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj. Nakon pozdravnog govora ravnateljice, doc. dr. sc Tihana Jendričko održala je predavanje pod nazivom “Specifičnosti terapijskih programa u očuvanju mentalnog zdravlja mladih’’, a u sadržajnom predavanju prikazane su osobitosti  adolescenata liječenih u okvirima dnevno-bolničkog programa specifično namijenjenog toj populaciji.

U sklopu obilježavanja održan je i Dan otvorenih vrata Klinike za učenike srednjih medicinskih škola -Škole za medicinske sestre Vrapče i Škole za medicinske sestre Mlinarska. U okvirima radno-okupacijske terapije u Klinici izrađene su zelene vrpce – međunarodni simbol solidarnosti i potpore mentalnom zdravlju – koje su podijeljene djelatnicima Klinike i učenicima.

Po završetku obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja djelatnici Klinike za psihijatriju Vrapče i učenici snimili su zajedničku Milenijsku fotografiju ispred glavne zgrade Klinike kojom su naznačili zelenu vrpcu.

 

Poveznica na Milenijsku fotografiju 

 

GALERIJA SLIKA

Skip to content