Prva Ljetna škola European Professional Association for Transgender Health pod nazivom “Transgender health: Interdisciplinary approaches” održana je od 28. lipnja do 1. srpnja 2022. godine u Ghent University- Ghent, Belgija. Četrdesetak polaznika i polaznica iz različitih europskih zemalja slušali su predavanja o interdisciplinarnim pristupima socijalnom, psihološkom i somatskom dobrostanju transrodnih i rodno različitih osoba. Kroz plenarna pozvana predavanja stručnjaka i stručnjakinja iz različitih profesionalnih i znanstvenih područja u području zaštite zdravlja transrodnih osoba, sudionicima i sudionicama predstavljene su suvremene spoznaje iz ovih područja. Osim profesionalnih komeptencija, polaznici i polaznice trebali su pripremiti i prijedloge znanstvenog istraživanja u području svoga rada s transrodnim osobama.

Naša specijalistica kliničke psihologije Iva Žegura aktivno je sudjelovala u osmišljavanju i izvedbi programa 1. Ljetne škole EPATH kao diskutantica na pozvanom predavanju, voditeljica “Interdisciplinary master class: Cultural differences in approaching in mental health care” te kao predavačica na pozvanom predavanju “Cultural issues in mental health care of transgender people- some advice from clinical practice”.

EPATH Ljetna škola nastavit će se odvijati bijenalno te tako postati mjesto za stjecanje potrebnih kompetencija i licenciranje za stručnjake i stručnjakinje različitih profesija u području zaštite zdravlja, zaštite mentalnog zdravlja transrodnih i rodno različitih osoba te istraživanja u ovom području u Europi.

 

Skip to content