Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenja izložbe u ponedjeljak, 7. prosinca 2015. u 19 sati.
Izložba ostaje otvorena do 23. prosinca 2015.

Trajanje izložbe 07.-20.12.2015.

Radno vrijeme Galerije 12.00 -19.00 h / subotom i nedjeljom 10.00-13.00 h.

U tjednu od 7. do 20. prosinca 2015. održat će se izložba „Vrapčanski jastuci“ u prostoru Galerije Forum, Nikole Tesle 16, Zagreb.

Tema i naslov izložbe su Vrapčanski jastuci kroz koju se potiče destigmatizacija duševnih bolesti, duševnih bolesnika i same psihijatrije.

Autorice projekta: Andreja Kulunčić (vizualna umjetnica), Dubravka Stijačić (defektologinja, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Klinike za psihijatriju Vrapče), kuna zlatica (dizajnerski tim), Vlatka Prstačić (voditeljica kreativnih radionica u Klinici za psihijatriju Vrapče)

Koautori jastuka: pacijenti Klinike za psihijatriju Vrapče

Suradnici: Hrvoje Bielen (web dizajn), Ivica Hrg (web programiranje), Irena Bekić (tekst), Ana Kovačić (koordinacija dijela projekta) i Sanja Baković (medijska kampanja)

Izložba i radionica Vrapčanski jastuci treći su segment projekta Destigmatizacija. Cjelokupni projekt, razvijen u suradnji s pacijentima Klinike za psihijatriju Vrapče i suradničkim timom koji je 2010. pokrenula umjetnica Andreja Kulunčić s psihoterapeutkinjom Dubravkom Stijačić.

Bavimo se problemom diskriminacije i predrasuda prema ljudima koji boluju od duševnih bolesti i poremećaja. Projekt je usmjeren na njihovo osnaživanje na način da oni, kao pacijenti bolnice, sami budu akteri procesa destigmatizacije u javnosti.

Za vrijeme trajanja izložbe u Galeriji Forum rekonstruirat će se proces izrade jastuka koji se i dalje šiju u okviru terapijskih radionica u Klinici Vrapče. Posjetitelji izložbe moći će sudjelovati u njihovoj izradi, odnosno kupovati jastuke te na taj način sudjelovati u procesu destigmatizacije. Prihod od prodaje jastuka namijenjen je Udruzi za psihosocijalnu pomoć i rehabilitaciju koja pomaže pacijentima u Klinici Vrapče.

POZIVNICA

Skip to content