U subotu, 8. listopada svečano je proslavljena 15. obljetnica osnutka terapijske zajednice udruge ‘NE-ovisnost’ u Vrbici u blizini Đakova. Istoimenu udrugu osnovao je 2003. godine Tomislav Mišetić, rehabilitirani ovisnik koji je uz pomoć dobrih ljudi pokrenuo ovaj hvalevrijedni projekt. Danas je udruga ‘NE-ovisnost’ prepoznatljiva ne samo na području Slavonije, nego i cijele Republike Hrvatske, pa i šire. Tim Udruge čine socijalni radnik, psiholog te rehabilitirani i educirani ovisnici. Glavna misija udruge jest utjecati na smanjenje fenomena ovisnosti kroz prevenciju, rehabilitaciju, resocijalizaciju, program smanjenja štete i zapošljavanje.

Uz obraćanje brojnih uzvanika, sadašnjih i bivših korisnika te članova njihovih obitelji premijerno je prikazan dokumentarni film “Tisuće u povratku” koji je za ovu prigodu nastao u režiji RTL-ovog novinara Tina Kovačića, ovogodišnjeg dobitnika ‘Večernjakove ruže’.

Zavod za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče surađuje s ovom terapijskom zajednicom dugi niz godina, te smo sretni što i svojim radom možemo dati svoj doprinos oporavku osoba s problemom ovisnosti.

 

GALERIJA SLIKA

Skip to content