U Klinici za psihijatriju Vrapče, a u suradnji s Pliva Hrvatska d.o.o., od 5. – 6.  listopada 2023. godine, održan je edukacijski skup ”Predstavljanje najboljih praksi u psihijatriji” na kojem je sudjelovalo 30-ak psihijatara iz jugoistočne Europe (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Sjeverna Makedonija). Ideja ovog edukacijskog događaja bila je predstaviti načine rada Klinike za psihijatriju Vrapče kao jednog od najnaprednijih centara u ovom dijelu Europe. Na programu je bilo predstavljanje i obilazak pojedinih Zavoda Klinike. Skup je započeo uvodnim obraćanjem ravnateljice Klinike za psihijatriju Vrapče, prof. dr. sc. Petrane Brečić, nakon čega su predstavljeni Odjel za prve psihotične poremećaje i Centar za spavanje – prvi centri ovog tipa u ovom dijelu Europe.

U drugom bloku predstavljeni su Zavod za afektivne poremećaje i Zavod za psihoterapiju, pri čemu je navedeno kako je Klinika bila prva ustanova u Republici Hrvatskoj koja je uvela telepsihijatriju tijekom lock-down razdoblja pandemije COVID-19. Tijekom drugog dana predstavljeni su Odjel urgentne psihijatrije i Zavod za forenzičku psihijatriju „Dr. Vlado Jukić“. Posebno zanimanje sudionika izazvali su praktični prikazi rada na navedenim odjelima i obilazak zgrade Zavoda za forenzičku psihijatriju „Dr. Vlado Jukić“, jednog od najmodernijih objekata ove namjene u Europi. Skup je završen predavanjem na temu projekta ”Kormilo oporavka” gdje se govorilo o važnosti destigmatizacije mentalnih poremećaja i naporima koje Klinika ulaže kako bi osobe s mentalnim poremećajima ponovno bile integrirane u zajednicu.

Predavači na skupa bili su doc. dr. sc. Nadica Buzina, doc. dr. sc. Marko Ćurković, dr. sc. Nataša Đuran, prof. dr. sc. Slađana Štrkalj Ivezić, prof. dr. sc. Tihana Jendričko, doc. dr. sc. Draženka Ostojić, doc. dr. sc. Anđelko Vidović i doc. dr. sc. Domagoj Vidović čija će klinička iskustva zasigurno ostati u trajnoj uspomeni stranih stručnjaka koji su sudjelovali na ovom edukacijskom skupu.

GALERIJA SLIKA

Skip to content