Zajednica San Patrignano već preko 40 godina nudi besplatnu pomoć djevojkama i mladićima s problemom ovisnosti. Do sada je program prošlo čak 26 tisuća mladih sa stopom oporavka od 72%, a trenutno je ih više od 1000 u tretmanu. Zajednica je usmjerena ne samo na one koji su već zapali u pakao droge, nego i na tisuće mladih kako se u budućnosti ne bi našli u istom problemu. Iz tog razloga svake godine San Patrignano svojim preventivnim projektom WeFree dopire do 50 tisuća talijanskih studenata.

Zajednica San Patrignano je dom i obitelj za mlade koji su izgubili svoj put, koji su izgubili motivaciju i moraju nastaviti putem prožetim samopoštovanjem, osobnim dostojanstvom, odgovornošću i entuzijazmom. Na cjeloviti način pristupa se čovjeku, uvažavajući njegovu biologijsku, socijalnu, psihološku i duhovnu dimenziju.

Udruga San Patrigniano iz Splita koju vodi Siniša Panić organizirala je studijski posjet ovom impozantnom terapijskom centru na kojem su iz Klinike za psihijatriju Vrapče sudjelovali socijalna radnica Jelena Klinčić i dr. Ivan Ćelić, pročelnik Zavoda za dualne poremećaje.

Osobito je bio dojmljiv razgovor s dr. Antoniom Boschinijem, psihijatrom i voditeljem Medicinskog centra koji svojim dugogodišnjim kliničkom Uvjereni smo kako će suradnja između Klinike za psihijatriju Vrapče i San Patrigniana u budućnosti biti još bolja i intenzivnija.

 

Skip to content