Poštovani,

pozivamo Vas na svečano postavljanje Velike pletene vrapčanske pisanice izrađene od pletenih kvadrata nastalih tijekom inicijative „Isprepletimo ruke“  koje će se održati u srijedu, 5. travnja 2023. godine u dvorištu Klinike za psihijatriju Vrapče s početkom u 11:00 sati.

Velika pletena vrapčanska pisanica nastalo je kao dio inicijative „Isprepletimo ruke“ u kojoj su korisnici OZANE zajedno sa svima okupljenima oko njihovog Štrikeraj café-a te pacijenti i osoblje Dnevne bolnice Zavoda za biologijsku psihijatriju i psihogerijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče pleli kvadrate i izrađivali ukrase. Ovo jedinstvena pisanica visoka je dva metra, a načinjeno je od približno 250 kvadrata pletenih u bojama proljeća.

OZANA je kroz svoj Štrikeraj café, pokrenula inicijativu „Isprepletimo ruke“ izrade rukavića – šarenih pletenih i kukičanih tuljaca sa mnoštvom pletenih i kukičanih ukrasa. Takvi rukavići mogu kod oboljelih umanjiti stres, opustiti ih, okupirati ih i umiriti ali isto tako i stimulirati njihovu motoriku i spoznaju. Do sada je donirano više od 450 rukavića, a kroz inicijativu se promiču i dobrobiti pletenja i kukičanja za sve, pa tako i oboljele od demencija. Važnost inicijative prepoznao je Referentni centar Ministarstva zdravstva RH za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi, te je krenuo s promocijom pletenja i kukičanja kroz svakodnevne terapijske aktivnosti Dnevne bolnice i hospitaliziranih bolesnika, a sve u svrhu što sadržajnije postdijagnostičke podrške osoba s demencijom i njihovih njegovatelja.

Velika pletena pisanica krasiti dvorište Klinke za psihijatriju Vrapče u vrijeme Uskršnjih blagdana, a nakon toga će kvadrati od kojih je izrađena biti preoblikovani u razne uporabne predmete.

Nadamo se da ćete se odazvati pozivu, medijski popratiti događaj i objaviti njegovu najavu.

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.

POZIVNICA

 

Klinika za psihijatriju Vrapče: 01/3780 600
Udruga OZANA: 01/6152 946

 

Skip to content