Pozivamo vas na besplatnu radionicu „Delirij – spriječi, prepoznaj, liječi“, čije je održavanje sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Radionica je namijenjena zdravstvenom osoblju zaposlenom u hrvatskim zdravstvenim ustanovama, s ciljem povećavanja kompetencija za sprečavanje delirija, hitnog stanja koje dramatično utječe na preživljenje hospitaliziranih pacijenata starije životne dobi. Zbog pandemije serija od pet radionica će se održati online, uz kliničke primjere i savjete korisne za svakodnevni rad bolničkih specijalista, obiteljskih liječnika, patronažnih, trijažnih i odjelnih medicinskih sestara i tehničara, ali i fizioterapeuta i drugih zdravstvenih djelatnika.

Svaki polaznik radionice dobit će besplatni priručnik koji će mu poslužiti u nadopuni temeljnih znanja i povećanju kompetencija za rad s osobama starije životne dobi. Priručnik su koncipirali urednici, psihijatri iz Klinike za psihijatriju Vrapče i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (prof. prim. dr.sc. Ninoslav Mimica, doc. prim. dr. sc. Suzana Uzun, doc. dr.sc. Dubravka Kalinić, dr.sc. Marija Kušan Jukić i Krešimir Radić, dr. med.), uz autore, sveučilišne nastavnike i stručnjake raznih specijalnosti iz istaknutih hrvatskih klinika.

Priručnik je baza ove edukacije i putokaz za daljnje proširivanje kliničkih kompetencija te integraciju naučenog u klinički rad, a prate ga i video-snimke s prezentacijama tematike pojedinih poglavlja.

Link za prijavu na radionicu:

https://forms.gle/bdQjMY4yQWwKk2iy5

Opširnije o EU projektu „Podizanje kompetencija zdravstvenih radnika za potrebe osoba s demencijom u cilju prevencije napredovanja bolesti i delirija“:

https://bolnica-vrapce.hr/prevencija-napredovanja-demencije-i-delirija/

Opširnije o radionicama:

Edukacija o deliriju – stop-delirij.eu

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Klinike za psihijatriju Vrapče

Skip to content