Klinika za psihijatriju Vrapče aktivno se uključila u promociju i provedbu cijepljenja protiv COVID-19 te je do sada u sedam navrata provedeno cijepljenje bolesnika koji se nalaze na bolničkom liječenju u sklopu ustanove, a koji su za isto dobrovoljno izrazili želju nakon što su bili pravilno informirani. Isto je provedeno u sklopu izvrsne suradnje s Domom zdravlja Zagreb – Zapad na čelu s doc. dr. sc. Miroslavom Hanževačkim, dr. med. čiji je tim obavio cijepljenje u suradnji s našim djelatnicima te uz podršku nadležnih institucija Grada Zagreba, a ukupno je do sada cijepljeno 213 bolesnika koji su se u datom trenutku nalazili na bolničkom liječenju u sklopu Klinike.

Isto smatramo izrazito važnim s obzirom kako su osobe koje boluju od (težih) psihičkih smetnji i poremećaja posebno ranjiva skupina u smislu obolijevanja od bolesti COVID-19 te nepovoljnijeg tijeka bolesti. Osim toga, osobe s (težim) duševnim poremećajima mogu, radi prirode osnovnog poremećaja, imati niz poteškoća u pristupu učinkovitom i sigurnom cjepivu te općenito govoreći preventivnim i zapravo svim drugim mjerama zaštite tjelesnog zdravlja.

Ovim putem Klinika za psihijatriju Vrapče uz podršku Grada Zagreba u sjajnoj suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Zapad pokazala je brigu i skrb za vlastite bolesnike i izvan okvira njezine uobičajene i standardne djelatnosti.

Skip to content