Bolnica je tijekom svoje bogate povijesti uvijek živjela sudbinu svog naroda i odgovarala izazovima vremena brinući o onim najpotrebitijima. Kao stožerna hrvatska psihijatrijska institucija, uspješno se prilagođuje jedinstvenim potrebama vremena i okolnostima pružanja skrbi.

Ovogodišnjim obilježavanjem Dana bolnice, u krugu izrazito cijenjenih sudionika, nastojat ćemo skrenuti nužno potrebnu pozornost na utjecaj i značaj pandemije COVID-19 te općenito neposrednih i posrednih ugroza na psihičko zdravlje i neophodnost osiguranja sveobuhvatne ikontinuirane psihijatrijske skrbi.

U tu svrhu organizirali smo dva digitalna okrugla stola pod naslovima: “Utjecaj i značaj pandemije COVID-19 na skrb za psihičko zdravlje” te „Posebnosti pružanja zdravstvene skrbi za psihičko zdravlje u okruženju posrednih i neposrednih ugroza“ u kojima će sudjelovati istaknuti i cijenjeni predstavnici sustava zdravstvene skrbi općenito te sustava skrbi za psihičko zdravlje. U okviru obilježavanja Dana bolnice otvoriti ćemo i izložbu Udruge „Crne mambe“, „Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda“, čija je namjera trajno ukazivati na važnost i ulogu umjetnosti u prevladavanju niza različitih predrasuda te afirmirati nove naraštaje hrvatskih umjetnika.

Pozdravljam Vas s poštovanjem,

Ravnateljica Klinike:
doc. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med.

Pozivnicu i detaljan program Dana bolnice pogledajte OVDJE.

Skip to content