Umjesto tradicionalnog zadnjeg petka u siječnju, ove godine Noć muzeja održati će se u 1. veljače 2019.

Tema je ‘Muzeji – inovacije i digitalna budućnost’, a organizator manifestacije Hrvatsko muzejsko društvo. Inače, prva Noć muzeja pokrenuta je u Njemačkoj 1998., godinu dana kasnije počela se održavati i u Francuskoj, a od 2005. prerasta u događaj na europskoj razini, kada mu se pridružuje i Hrvatska. 14. po redu organizirana Noć muzeja potvrđuje kako su Muzeji postali atraktivni i uzbudljivi prostori inovacija, novih načina prezentiranja muzejskih  sadržaja i zabave. Vrijedno je istaknuti da Muzej Bolnice Vrapče već petu godinu sudjeluje u Noći muzeja.

U Klinici za psihijatriju Vrapče tijekom Noći muzeja posjetiteljima će biti ponuđena tri zanimljiva postava izložbi, na tri lokacije.

Povijest psihijatrije, razvoj i metode liječenja u psihijatriji kako u svijetu tako i u Hrvatskoj posjetitelji će moći razgledati na izložbi postavljenoj u Muzeju bolnice Vrapče.

Stalni postav likovnih radova Marije Novaković i odabrani radovi drugih bolesnika nastalih za vrijeme liječenja u Bolnici Vrapče, biti će izloženi u Župićevom muzeju.

U Galeriji „Slava Raškaj“ biti će postav izložbe o nastanku animiranog filma „Neobična kupka gospodina Otmara“ (14’54”). Izložba se može pogledati cijelo vrijeme, a film će biti premjerno prikazivan svaki puni sat u 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 i 24.00 h. Film je zanimljiv i ima vrijednost tim više jer su ga stvarali sami  bolesnici u sklopu kreativnih terapija i radionica.

Link za film: https://youtu.be/cRPQxIdXvIQ

Veselimo se ponovnom susretu s vama.

Skip to content