Ovim putem vas obavještavamo da će se komemoracija povodom smrti našeg ravnatelja prof. dr. sc. Vlade Jukića održati u velikoj dvorani Edukacijskog centra Klinike za psihijatriju Vrapče u srijedu, 6. ožujka 2019. godine u 12,00 sati.
 

Preminuo prof.dr.sc. Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče

prof.dr.sc. VLADO JUKIĆ, dr.med. (Osoje, Posušje, 23. lipnja 1951. – Zagreb, 3. ožujka 2019.)

Obavještavamo hrvatsku javnost da je u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine u Zagrebu nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, velikan hrvatske psihijatrije prof.dr.sc. Vlado Jukić.

Prof.dr.sc. Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951. godine u Posušju gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1976. godine. Tijekom svog života ostvario je najviša stručna i znanstvena dostignuća te je obnašao brojne visoke funkcije. Dobitnik je niza nagrada i odlikovanja. Kao osoba iznimno širokih obzora i interesa, u potpunosti predan svome zvanju utjecao je ne samo na položaj i mjesto suvremene hrvatske psihijatrije, već je svojim radom zadužio i širu društvenu zajednicu. Bio je neumoran borac za prava osoba s duševnim smetnjama i pokretač ideje o proglašenju Dana prava osoba s duševnim smetnjama.

 
Unatoč svemu tome, prof.dr.sc. Vlado Jukić ostat će upamćen kao zasigurno najuspješniji i najdugovječniji ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče. Njegovom smrću završava jedno značajno razdoblje hrvatske psihijatrije u kojoj je prof. Jukić ostavio neizbrisiv trag.

Skip to content