Ovogodišnju Noć muzeja u bolnici Vrapče možemo smatrati iznimno uspješnom, sudeći po broju posjetitelja (510), kao i po reakcijama publike na ponuđeni program bolnice Vrapče.

Po prvi puta su bile organizirane veće grupe (srednje i osnovne škole) ali i mnogi posjetitelji koji već „tradicionalno“ uvrste bolnicu Vrapče u rutu svog obilaska muzeja diljem grada, što nam govori koliko je postav zanimljiv i kako će psihijatrija i umjetnost uvijek biti intrigantne i privlačne.

Kao i svake godine, posjetitelji su mogli doznati sve o razvoju psihijatrijske bolnice Vrapče kao i Hrvatske psihijatrije u Povijesnom muzeju.

Župićev muzej s likovnim radovima značajnijih umjetnika koji su se liječili u bolnici Vrapče a sva vrijedna likovna djela koja su putem donacija postala vlasništvo bolnice Vrapče mogla su se razgledati u galeriji Slava Raškaj.

Iako bolnica Vrapče nije sadržajem posve popratila ovogodišnju temu Noći muzeja „Muzeji i sport – brže, više i jače…“ uvijek se možemo nasloniti na sportsku krilaticu „Bitno je sudjelovati“.

Skip to content