Poštovane i cijenjene kolegice i kolege,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje 144. godišnjice osnutka Klinike za psihijatriju Vrapče koje će se održati u utorak, 28. studenog 2023. godine s početkom u 12 sati. U okvirima ovogodišnjeg obilježavanja Dana bolnice odlučili smo proslaviti i prikazati nekoliko doista važnih dosega Klinike kojima smo imali priliku i zadovoljstvo svjedočiti u minulom razdoblju.

Prije svega, iznimno je zadovoljstvo, upravo na Dan bolnice, otvoriti obnovljenu zgradu Odjela za psihogerijatriju – nesumnjivo najsuvremenijeg psihogerijatrijskog odjela na ovim prostorima, no i značajno šire. Otvaranjem ovog „novog“ odjela nastavljaju se ostvarivati dugogodišnje težnje i nastojanja pružanja pacijentima i njihovim bližnjima života vrijednog radosti življenja, a Klinici i svim njezinim djelatnicima ugodno i poticajno radno okruženje.

Osim navedenog, povodom Dana bolnice obilježavamo i završetak postupka međunarodne akreditacije Klinike za psihijatriju Vrapče – neovisne, izvanjske (pr)ocjene usklađenosti ključnih odrednica (radnih) procesa spram zahtjeva međunarodno prepoznatih i priznatih – na dokazima utemeljenih – standarda. Isto držimo bitnim postignućem – ne samo iz razloga jer smo time postali prva psihijatrijska ustanova akreditirana prema međunarodnim standardima u Republici Hrvatskoj, već i stoga što navedeno predstavlja svojevrsnu potvrdu ispravnosti našeg dosadašnjeg smjera, baštineći sve ono veliko i dobro iz bogate povijesti naše Klinike te svakako smjera kojim namjeravamo i u budućnosti ići – učiti više, činiti više te stalno postajati bolji.

Konačno, tijekom ovogodišnjeg Dana bolnice predstavljamo i treću Knjigu postera stručnjaka Klinike za psihijatriju Vrapče. Ova knjiga, zajedno sa svojim prethodnicama, služi i služiti će kao svojevrsni, uvijek živući svjedok vremena. U tome smislu ona odiše i zrači stručnošću i predanošću doista mnogobrojnih djelatnika Klinike, koji su ovu knjigu zapravo – pomalo usput i napisali, a koji su danas, više nego ikada prije uključeni u stvaranje, prenošenje i puni prihvati suvremenih spoznaja i znanja.

Nadamo se kako ćete nam se pridružiti u ovogodišnjoj proslavi i obilježavanju Dana bolnice te kako ćete svojim prisustvom iskazati podršku radu naše Klinike – kao što ste to mnogo puta i do sada (u)činili te kako ćete zajedno s nama i uz nas nastaviti određivati, uspostavljati i ostvarivati sve bitne i ključne sastavnice i odrednice skrbi za psihičko zdravlje, a sve na dobrobit našim pacijentima.

S poštovanjem,

Prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med.
Ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče

 ZAMOLBA ZA PODRŠKU U OBILJEŽAVANJU 144. GODIŠNJICE

Skip to content