Dana 10. svibnja, u organizaciji Podružnice HUMS-a Klinike za psihijatriju Vrapče i Škole za medicinske sestre Vrapče, proslavljen je Međunarodni dan sestrinstva. U prekrasnom bolničkom parku održan je „Sajam zdravlja“, na kojem su provedene brojne javno zdravstvene aktivnosti.

Sve okupljene pozdravila je predsjednica Podružnice HUMS-a Klinike za psihijatriju Vrapče, Janja Rukavina, dipl.med.techn. Skup su pozdravile ravnateljica Bolnice, doc.dr.sc. Petrana Brečić, te Štefica Bagarić, dipl.med.techn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Za uspomenu na Dan sestrinstva 2019., u bolničkom parku posađeno je ukrasno stablo japanske trešnje.

Medicinske sestre i tehničari uz pomoć učenika i nastavnika, okupljenim bolesnicima ali i svim zainteresiranima, mjerili su krvni tlak, indeks tjelesne mase i omjer potkožnog masnog i mišićnog tkiva. Raznim edukativnim sadržajima se željelo skrenuti pozornost na važnost uravnotežene prehrane, bavljenja tjelesnom aktivnošću i provođenja higijene ruku pri očuvanju zdravlja, te dati savjete o prestanku pušenja.

„Sajam zdravlja“ je bio uvelike posjećen od strane mnogih medicinskih sestara i tehničara, liječnika i bolesnika Klinike za psihijatriju Vrapče, te učenika i nastavnika Škole za medicinske sestre Vrapče.

Na sam Dan sestrinstva 12.svibnja, održana  je centralna proslava  Međunarodnog Dana sestrinstva u organizaciji HUMS-a u Muzeju Mimara. Tom prilikom zahvalnicu i značku za stručni doprinos i promociju ugleda HUMS-a dobila je i predsjednica naše Podružnice Janja Rukavina.

 

Skip to content