S velikom radošću i zadovoljstvom objavljujemo kako je naš kolega psihijatar, ujedno i pomoćnik ravnateljice za kvalitetu zdravstvene zaštite, dr.sc. Marko Ćurković, kao glavni urednik, uz profesoricu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Anu Borovečki, upravo objavio knjigu pod naslovom “The Bridge Between Bioethics and Medical Practice: Medical professionalism” .

Ova knjiga je objavljena na engleskom jeziku od strane zasigurno najznačajnije Svjetske izdavačke kuće – Springer.

Kao glavni urednik knjige naš doktor Ćurković je usklađivao i uređivao doprinose od ukupno 34 suautora iz gotovo svih krajeva svijeta, a ujedno je i glavni autor šest poglavlja te suautor jednog poglavlja.  Vrijedi podsjetiti kako je dr.sc. Marko Ćurković jedan od naših vodećih etičara u području medicine i psihijatrije, međunarodno prepoznat i aktivan u brojnim svjetskim udruženjima i radnim grupama koje se bave pitanjem medicinske etike i bioteike.

Izrazito zadovoljstvo, a usuđujemo se reći i veliko priznanje, predstavlja činjenica kako je ovaj izniman međunarodni doprinos medicinskoj etici, bioetici te profesionalnoj medicinskoj etici predvodio upravo psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče, ustanove duge i plodonosne izdavalačke povijesti koja traje od samih njezinih početaka. Na određeni način, ova knjiga predstavlja i veliki doprinos trajnim nastojanjima i usmjerenjima Klinike za psihijatriju Vrapče, kao „hrama čovječnosti“, svemu onome ljudskom i čovječnom.

Knjizi možete pristupiti putem ove poveznice:
The Bridge Between Bioethics and Medical Practice | SpringerLink

Skip to content