Bolnica je na svečani način obilježila otvaranje novosagrađenog Zavoda za forenzičku psihijatriju bolnice Vrapče.

Zavod je otvorila ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova, gospođa Gabrijela Žalac, koja je ujedno bila i izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Uz nju su na otvaranju Zavoda i prigodnoj svečanosti sudjelovali i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar zdravstva Milan Kujundžić i izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Dr. Ivan Ćelić, saborski zastupnik i zaposlenik bolnice Vrapče bio je i u ulozi izaslanika predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića.

Obraćajući se prisutnima, ravnatelj Bolnice, profesor Vlado Jukić naveo je da su prvi koraci izgradnje ovog Zavoda započeti prije 20-tak godina, da je na putu njegove realizacije bilo problema, no svi su oni svladani i naposljetku je izrazio zadovoljstvo zaposlenika Bolnice i pacijenata zbog dovršetka ovog Projekta.

Zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinjeli njegovoj realizaciji, a posebno je istaknuo ulogu profesorice Ane Stavljenić Rukavine koja je kao ministrica zdravstva 2002. godine odobrila prvih 500.000,00 kuna za izradu idejnog projekta.

Također je posebno zahvalio prim. Siniši Vargi koji je kao ministar zdravstva 2015. godine, uvrstio ovaj Projekt u program „Poboljšanje isplativosti i pristupa bolničke skrbi za ranjive skupine”, nakon čega je i počela gradnja ovog Zavoda.

Istaknuo je veliku zahvalnost Tomislavu Tolušiću, koji je tada kao ministar regionalnog razvoja i EU fondova ubrzao proces potpisivanja ugovora o financiranju, te zajedno s Tomislavom Petricem, ravnateljem SAFU-a, kojem se profesor Jukić posebno zahvalio, i potpisao s Bolnicom ugovor o financiranju Projekta.

Zahvalio je također ministru zdravstva Milanu Kujundžiću te posebno naglasio tihu, ali trajnu i sigurnu podršku gradonačelnika Milana Bandića kojem pripadaju velike zasluge u realizaciji ovog Projekta.

Obraćajući se prisutnima, ministri Tolušić i Kujundžić su istaknuli važnost ovog Projekta i podsjetili da projekte treba voditi bez obzira mijenjaju li se vlade i ministri, jer oni se i mijenjanju, a projekti ostaju.

U istom je tonu govorila i ministrica Gabrijela Žalac, istaknuvši da prenosi pozdrave predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Skupu se obratio i Tomislav Petric i dekan medicinskog fakulteta Marijan Klarica.

Nakon pozdravnih riječi, rezanjem vrpce otvorena je novosagrađena zgrada koju su posjetitelji obišli te izrazili zadovoljstvo njezinim uređenjem.

Kroz zgradu su ih, uz domaćine, proveli i projektanti profesor Dražen Juračić i profesorica Gordana Žaja.

Cjelokupni Projekt vrijedan je oko 75.000.000,00 kuna odnosno 10.000.000,00 Eura, a 85 % nepovratnih sredstava financirano je iz fondova Europske Unije.

POZIVNICA

GALERIJA SLIKA:

Skip to content