Nakon više godina čekanja konačno je započela rekonstrukcija, adaptacija i dogradnja zgrade psihogerijatrije („osmice“).

Investitor radova je Grad Zagreb, a cjelokupni projekt vodi Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Projektnu dokumentaciju izradila je firma Capital ing d.o.o., projektantica Dražena Miletić, d.i.a.

Nakon provedenog javnog nadmetanja izabran je izvođač radova Centrogradnja d.o.o. iz Zagreba, vrijednost radova je 36.000.000,00 kn.

Nadzor nad izgradnjom obavlja tvrtka Zem nadzor d.o.o., glavni nadzorni inženjer je Zrinka Brkić, d.i.a. Konzervatorski nadzor nad radovima provodit će Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode s obzirom da je zgrada, kao i cijeli kompleks Bolnice, upisana na listu zaštićenih kulturnih dobara.

Buduća zgrada imat će dvostruko više korisnog prostora od dosadašnjeg. Naime, u medicinske svrhe iskoristit će se i visoko potkrovlje tako da će zgrada u konačnici imati 2250 m2 neto površine.

U zgradi je do sada bilo smješteno oko 90 pacijenata, a nakon njezine sanacije i adaptacije liječit će se 62 pacijenta te 20-ak pacijenata u dnevnoj bolnici.

Radove su otvorili gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić.

Završetak izgradnje očekuje se u proljeće 2019. godine.

Iz medija

http://www.zagreb.hr/zapoceli-radovi-na-zgradi-odjela-za-psihogerijatri/123417
http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/zapocela-rekonstrukcija-odjela-za-psihogerijatriju-kb-vrapce/165299/
http://mreza.tv/zapoceli-radovi-na-odjelu-psihogerijatrije-vrapce/
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/velika-obnova-u-vrapcu-osim-odjela-za-neubrojive-zlocince-novo-lice-dobiva-jos-jedan-odjel-foto-20180227

Galerija

Skip to content