U srijedu, 3. svibnja 2023. godine u Edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Vrapče održano je predavanje prof. dr. sc. Norman Sartorius, dr. med. pod naslovom  “Budućnost medicine i psihijatrije” u organizaciji Hrvatskog psihijatrijskog društva.

Profesor Sartorius je i ovom prilikom, na izniman i samo njemu svojstven način, ukazao na mnogobrojne čimbenike koji su utjecali na prošlost i sadašnjost psihijatrije te sve one čimbenike koji će biti od presudnog značaja za budućnosti psihijatrije.

Malo je osoba na Svijetu danas koji su na tako znamenit način bili sudionici stvaranja povijesti suvremene psihijatrije kao što je to profesor Sartorius te je upravo zato profesor i najpozvaniji govoriti o ovoj temi.

Od posebnog je značaja i što je ovo predavanje održano u Klinici za psihijatriju Vrapče, sinonimu hrvatske psihijatrije, a koja, nasljedujući ono dobro iz svoje prošlosti, teži stvarati bolju budućnosti.

Profesoru Sartoriusu zahvaljujemo još jednom na svoj podršci koju nam godinama nesebično daje te se nadamo kako će mu Zagreb, Hrvatska i naše Vrapče ostati u sjećanju kao jedno od onih mjesta ga  “ljudi vole i dočekuju s veseljem”.

 

GALERIJA SLIKA

Skip to content