S velikom tugom obavještavamo Vas o preminuću primarijusa doktora Bartula Matijace, specijalista neuropsihijatrije, bivšeg ravnatelja Klinike za psihijatriju Vrapče, koji nas je napustio u svojoj 86. godini.

Primarijus Matijaca je u Klinici za psihijatriju Vrapče proveo cijeli svoj radni vijek od 1965. godine pa sve do umirovljenja 2002. godine. Od 1991. do 1994. godine službovao je kao ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče tijekom jednog od svakako najizazovnijih razdoblja i okolnosti u povijesti Hrvatske. Upravo u tom razdoblju, svojom stručnošću, predanošću i sposobnošću vođenja, usmjerio je daljnji razvoj Klinike za psihijatriju Vrapče te uvelike doprinio očuvanju i unapređenju sustava skrbi za psihičko zdravlje u Hrvatskoj. Osim toga, ostati će u sjećanju kao istinski stručnjak, osoba iznimno široke naobrazbe i svjetonazora općenito, o čemu uvelike svjedoči i uspješnost njegovih književnih ostvarenja, svojevrsnog usporednog životnog poziva.

Obitelji, svim bližnjima i prijateljima gospodina Bartula Matijace izražavamo iskrenu sućut u ovim teškim trenucima. Njegova stručnost, požrtvovnost, posvećenost i dobrohotni duh ostati će vječno urezani u sjećanju svih koji su ga poznavali i surađivali s njim.

Skip to content