POZIVNICA

Poštovane i cijenjene kolegice i kolege,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje 143. godišnjice osnutka Klinike za psihijatriju Vrapče koja će se obilježiti simpozijem pod naslovom “Uloga Klinike za psihijatriju Vrapče u promociji oporavka i zaštiti ljudskih prava“, a koji će se održati “hibridnim” putem, u utorak, 15. studenog 2022. godine s početkom u 10 sati u Edukacijskom centru Klinike.

Klinika za psihijatriju Vrapče je kroz cijelu svoju bogatu, plodonosnu i dugogodišnju povijest trajno usmjerena brizi, skrbi i služenju osobama s psihičkim smetnjama i poremećajima, nerijetko najpotrebitijim i najranjivijim članovima naše zajednice. Neizostavan, a usuđujem se reći i središnji dio te brige i skrbi oduvijek je bila i zaštita temeljnih, no i svih drugih ljudskih prava osoba s psihičkim smetnjama i poremećajima te trajna usmjerenost njihovom punom, osobnom i društvenom, oporavku. Vjerujem kako upravo zbog tih temeljnih vrijednosti i poslanja, a koja su utkana u samu bit Klinike te prožimaju njezinu cjelokupnu povijest, Klinika za psihijatriju Vrapče ujedno je i prepoznata kao vodeća i središnja psihijatrijska institucija u Republici Hrvatskoj.

U tome smislu, 143. dan Klinike obilježiti ćemo kratkim simpozijem pod naslovom “Uloga Klinike za psihijatriju Vrapče u promociji oporavka i ljudskih prava” te okruglim stolom na temu “Važnost trajne usmjerenosti oporavku i zaštiti ljudskih prava u psihijatriji” u kojemu će sudjelovati naši cijenjeni stručnjaci, predstavnici svih ključnih i najznačajnijih dionika sustava brige i skrbi za psihičko zdravlje. U sklopu istoga biti će predstavljene i objedinjene smjernice vezane uz oporavak i zaštitu ljudskih prava te će biti predstavljeno “kormilo oporavka” kao svojevrsni podsjetnik na važnost trajnoj usmjerenosti oporavku i zaštiti ljudskih prava u psihijatriji, to jest, u skrbi za osobe s psihičkim smetnjama i poremećajima.

Nadamo se kako ćete nam se pridružiti u obilježavanju ovogodišnjeg Dana bolnice, a kako bi upravo svojim prisustvom i podrškom, kao što ste i doista mnogo puta do sada, dodatno doprinijeli prepoznavanju važnosti trajne usmjerenosti oporavku i zaštiti ljudskih prava u psihijatriji, to jest, unapređenja sustava skrbi za psihičko zdravlje.

Praćenje skupa biti će moguće i putem digitalnog sučelja (Zoom), kojim će se pristupati putem poveznice:
https://us06web.zoom.us/j/87497029082?pwd=MDBtWlAvYTlCellXVDFMM0puNEpYZz09
(poveznica će biti aktivna 30 minuta prije početka događanja)

Sudjelovanje na obljetnici bit će bodovano od strane Hrvatske liječničke komore.

S poštovanjem,

izv. prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med.
ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče

 

POZIVNICA (pdf, 2MB)

 

Skip to content