Od 3. do 6. srpnja 2023. održan je 18th European Congress of Psychology u Brightonu, UK.

Naša djelatnica specijalistica kliničke psihologije Iva Žegura aktivno je sudjelovala na kongresu u više pozvanih aktivnosti; simpozija, radnih sastanaka i novog formata tzv. „provocation session“.

Kao predstavnica Hrvatskog psihološkog društva u European Federations of Psychologists Associations – EFPA Board on Cultural and Ethnic Diversity sudjelovala je na Invited Provocation Session of EFPA-B CED: “Do we practice what we pr(t)each? Self-reflection as a touchstone for psychology”. Cilj ove provokativne sesije bio je popirati koliko psihologija kao profesija prepoznaje vlastite slijepe pjege vezano za integraciju tema interkulturalnosti u edukaciji te na koji način se može podržati ovaj sustavni proces.

Odbor za kulturološku i etničku raznolikost EFPA-e održao je i pozvani simpozij: “Invited EFPA-symposium: Preparing for Transformation – a Handbook on (Inter)Cultural Psychology“, na kojemu je održala predavanje o važnosti uključivanja rodnih identiteta i seksualne orijentacije u intersekcijske identitete i interkulturalnost vezano za različita područja psihologije.

Zajedno s kolegicom Lotte De Schrijver s Ghent University – International Centre for Reproductive Health (ICRH) i kolegom Douglasom C. Haldeman s John F. Kennedy School of Psychology and Social Sciences organizirala je Provocation Session: „Does Psychology need a Coming out?“, kojoj je cilj bio propitati posebne ranjivosti, a posebice glede mentalnog zdravlja, i prepreke u traženju pomoći pojedinih skupina, poput skupina seksualno i rodno različitih osoba,a u okvirima iste je prestavljen i projekt razvoja standarda skrbi za senzitivan, inkluzivan i afirmativan rad psihologa s tim skupinama kao i stvaranje radne skupine za seksualnu i rodnu raznolikost unutar EFPA-e.

 

GALERIJA SLIKA:

Skip to content