Dana 28. lipnja 2019. godine na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u bolničkoj kapeli održana je svečana sveta misa posvećena našem preminulom ravnatelju, prof.dr.sc. Vladi Jukiću.
Izdvajamo riječi zahvale patera Milana Lojića, CM, župnika Presvetog Srca Isusova u vrapčanskoj bolnici:
„Ovom prilikom, u ime svih vjernika, pacijenata i osoblja, koji dolaze u ovu kapelu, kao i nas svećenika Kustošijskog dekanata i moje zajednice kojoj pripadam, te u svoje osobno ime, želim se zahvaliti pokojnom profesoru Vladi Jukiću, za sve ono što je učinio za ovu župu, ovu kapelu, općenito za Crkvu, kojoj je pripadao i koju je volio. Često je znao reći: „Ja sam čovjek Crkve.“
Pjesnik reče: „Ima ih koji daju s radošću i ta je radost njihova nagrada.“
Pokojni profesor utkao je sebe u ove prostore, od početne njegove ideje, do realizacije ovog sakralnog prostora. Radost mu je otvarala put i bio je iznimno sretan zbog izgradnje i nastanka ovog Božjeg hrama. Potpuno se izložio poradi ovog sakralnog zdanja, znajući da osim stručne psihijatrijske pomoći, ovi dragi ljudi koji se u ovoj bolnici liječe, trebaju i duhovni izvor koji ima zacjeljuje rane. I zato je stalno govorio da ova kapela treba biti najljepša.
Čežnja za ljepotom nekog prostora izvire iz ljepote vlastite duše. Veličinu dragog profesora mogli smo iščitati iz njegove ljudskosti, stručnosti, jednostavnosti i ugodnog osjećaja u njegovoj prisutnosti. Bilo nam je lijepo s njim i u njegovu društvu jer je u iznimnosti dara pokazivao jednostavnost spram jednostavnih i razumio potrebe onih koji su dolazili u njegovu blizinu. Kad ste ga nešto pitali, smireno bi i s osmjehom odgovorio dajući vam do znanja da na njega uvijek možete računati.
Puno bi toga imali lijepoga reći naglas o pokojnom profesoru, i to s pravom, ali se često puta ta nutarnja zahvala koja je nevina, iskrena i jaka, čuva od vanjštine i povika da se ne uprlja. Sigurni smo da profesor razumije taj naš tihi nutarnji govor zahvale, jer je u kući Očevoj, u kojoj je ljubav i ljepota nagrada onima koji su prostrli sebe pred koracima onih koji su im u susret išli.
Na današnju svetkovinu Presvetog Srca Isusova, usudim se u ime svih nas reći: „Dragi profesore, nedostajete nam, ali vjerujemo da je Srce Isusovo sada Vaš boljitak i da u Božjoj beskonačnosti imate potpunu radost i potpuni mir. Bog Vam bio nagrada. Hvala Vam za sve!“

Skip to content