Danas smo stručnim skupom pod naslovom “Uloga Klinike za psihijatriju Vrapče u promociji oporavka i zaštiti ljudskih prava”, u krugu naših cijenjenih stručnjaka predstavnika svih najznačajnijih dionika sustava brige i skrbi za psihičko zdravlje, obilježili 143. godišnjicu osnutka Klinike za psihijatriju Vrapče.

Skup je otvorila ravnateljica Klinike, prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, dr. med., koja je je sve prisutne u svom govoru provela kroz dugogodišnju, bogatu i plodonosnu povijest Klinike za psihijatriju Vrapče, protkanu brigom, skrbi i služenju osobama s psihičkim smetnjama i poremećajima, nerijetko najpotrebitijim i najranjivijim članovima našeg društva.

Kako se imalo prilike čuti i tijekom današnjih izlaganja, neizostavan i središnji dio te brige i skrbi oduvijek je bila i zaštita temeljnih, no i svih drugih ljudskih prava osoba s psihičkim smetnjama i poremećajima te trajna usmjerenost njihovom punom, osobnom i društvenom, oporavku.

Vjerujemo kako upravo zbog tih temeljnih vrijednosti i poslanja, a koja su utkana u samu bit Klinike te prožimaju njezinu cjelokupnu povijest, Klinika za psihijatriju Vrapče ujedno je i prepoznata kao vodeća i središnja psihijatrijska institucija u Republici Hrvatskoj.

Još jednom koristimo i ovu priliku čestitati svim našim djelatnicima na njihovom danu, jer u podlozi svih uspjeha i višestoljetne prepoznatljivosti Klinike, stoji njihov ustrajan i uporan rad.

Skip to content