U petak, 9. prosinca 2022. godine, u Edukacijskom centru Klinike za psihijatriju Vrapče okupilo se preko 120 stručnjaka zainteresiranih za problematiku bolesti ovisnosti na simpoziju „Otvoreno o ovisnosti“. Riječ je bila o prvoj takvoj inicijativi Vrapčanske adiktološke škole, koju je na početku pozdravila ravnateljica Klinike, prof. prim. dr. sc. Petrana Brečić, istaknuvši kako puni auditorij svjedoči velikom interesu za praktičnim i primjenjivim znanjima.  Nakon uvodnog predavanja prof. dr. sc. Ante Bagarića, organizatora simpozija i pročelnika Zavoda za liječenje ovisnosti, slijedio je prikaz pet kliničkih primjera suvremenog (biologijskog, psihoterapijskog i socioterapijskog) liječenja bolesti ovisnosti, a nakon svakog slučaja slijedila je bogata diskusija koju su moderirali istaknuti hrvatski adiktolozi. U diskusiji je angažirano sudjelovao veći dio auditorija, s pitanjima, komentarima i uvidima.  Simpozij je zaključio profesor Bagarić obećanjem kako će Vrapčanska adiktološka škola postati redoviti događaj u našoj ustanovi.

Prikaze su održali dr. Irena Rojnić-Palavra iz Klinike za psihijatriju ”Sv. Ivan”, dr. Ivana Sindik iz KBC-a Sestre milosrdnice, dr. Mateja Grizelj-Benussi iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, dr. Margareta Jurlina sa Zavoda za dualne poremećaje Klinike za psihijatriju Vrapče, te dr. Krešimir Radić sa Zavoda za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče.

Moderatori diskusije bili su prof. dr. sc. Ante Bagarić i prof. dr. sc. Zrnka Kovačić Petrović sa Zavoda za ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče, mr. sc. Danica Romac s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, prim. dr. Anto Orešković iz Klinike za psihijatriju Sv. Ivan i dr. Živko Mišević iz Županijske bolnice Čakovec.

 

GALERIJA SLIKA

Skip to content